Voorkom vogeldiefstal door goede maatregelen

Voorkom vogeldiefstal door goede maatregelen

Vogeldiefstal

Je zult ‘s morgens opstaan en erachter komen dat er in je volière is ingebroken. Precies de mooiste en duurste vogels zijn verdwenen. Bijna alle bebroede nestjes met jongen en eieren zijn leeg. De dieven wisten precies wat ze hebben moesten.

Dit komt in Nederland helaas wekelijks bij vogelliefhebbers voor. Op de Facebookpagina Meldpunt Vogeldiefstal staan voorbeelden te over. De oplopende vogelprijzen trekken namelijk steeds meer criminelen aan. En laten we eerlijk zijn, het is ook wel erg gemakkelijk. Want wat is nu een gaaspaneel? Daar knip je toch zo door heen!

Ook wereldkampioen Werner Voermans uit Wagenberg met zijn Australische parkieten was onlangs het slachtoffer: “Een inbraak is voor een liefhebber de ergste nachtmerrie. Je werkt jarenlang toe naar een perfecte vogel. Een mooie snavel, aparte kleur en een goede conditie. Daar ben je dagelijks mee bezig. Het is een passie. Als ze gestolen worden, is het werk van jaren weg. Zulke exemplaren daar doe je zeven jaar over.”

Is hier dan helemaal niets tegen te doen?

Helemaal voorkomen is natuurlijk niet mogelijk, maar met de intelligente camerabeveiliging van Invizi kunt u het risico wel enorm beperken door de inbrekers een stap voor te zijn.

Zodra ongewenste bezoekers ook maar één voet op u uw terrein zetten sturen de camera’s ongemerkt een alarmmelding naar de Invizi Video Desk. Hier staan mensen dag en nacht paraat om in dien nodig direct het beveiligingsbedrijf en de politie in te schakelen. De beelden zijn live beschikbaar en de kans dat de dader op heterdaad betrapt wordt neemt hierdoor sterk toe. Het spreekt vanzelf dat u niet alleen u zelf, maar ook uw collega vogelaars hier een grote dienst mee bewijst.

Het systeem kan eenvoudig worden uitgebreid met extra beveiligingscamera’s voor uw woning en/of bedrijfsruimte. De beelden kunnen via een app op elk gewenst moment rechtstreeks bekeken worden. Wat dacht u van een camera in uw volière? Zo hebt u dubbel plezier van uw beveiligingsinstallatie. Want per slot van rekening blijft u vogelliefhebber in hart en nieren.

Bel voor meer informatie naar 0416-724955 of kijk op www.invizi.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *